Ruud van de Wiel | Ademtrainingen voor ondernemers

Ik ben Ruud, (adem)coach en specialist in body-, mind- en soulwork

Er was een tijd dat ik zelf de connectie met mezelf kwijt was. Alles ging goed, aan de buitenkant dan. Ik had een succesvolle onderneming, fijne mensen om me heen en een prima work-life-balance. Maar toch kreeg ik steeds meer gevoelens van stress, lichamelijke ongemakken en slechte nachtrust. 

Mijn zoektocht bracht mij via Thailand, India en vele goeroes uiteindelijk tot de (adem)coach en specialist in body-, mind- en soulwork die ik vandaag ben en help ik anderen in contact te komen met zichzelf en daarmee vele problemen te verhelpen.

Mijn reis tot ademcoach

Ik ben Ruud en de laatste jaren heb ik mezelf ontwikkeld tot ademcoach. Met de ademhaling als spiegel help ik mensen naar een vervuld leven, waarin ze meer helderheid en rust ervaren, zodat er weer genoten kan worden van de dingen die er echt toe doen. Eigenlijk ben ik deze hele reis tot ademcoach begonnen uit frustratie. Frustratie door het ervaren van wat ademhaling met ons kan doen en dat we dit niet als kind leren op de basisscholen. Frustratie omdat ik hierdoor mezelf pas echt leerde kennen, leerde voelen en erachter kwam wat het is om echt te kunnen ontspannen. Want als stress doodsoorzaak #1 is, dan is ontspanning en rust het ultieme medicijn. Ontspannen was iets wat ik dacht dat ik wel kon, maar eigenlijk stond ik altijd aan.

 

Van jongs af aan heb ik last gehad van astma en eczeem. In mijn tweede levensjaar is het een tijdje geëxplodeerd. Ik kwam drie keer per week in het ziekenhuis en mijn ouders wisten niet meer wat ze met mij aan moesten. Toen de westerse geneeskunde geen raad meer met mij wist en het smeren van zalfjes en dergelijke het proces niet verminderde, zijn mijn ouders op zoek gegaan naar alternatieve manieren om me te helpen. Het verhaal dat ze ten einde raad waren en dat niet artsen in ziekenhuizen, maar een oude dame mij tot rust kon brengen heeft me tot de dag van vandaag altijd geïntrigeerd. Drie dagen na het bezoek aan die ouder dame waren de heftigste klachten weg, alsof er een wonder was gebeurd. De jaren die daarop volgde waren vrij rustig, met soms een kleine opleving van de klachten maar dit mocht van mij geen naam hebben.

Tot het moment dat ik op mijn twintigste besloot om een eigen onderneming op te zetten.

Een drankengroothandel wel te verstaan. Ik wilde succesvol worden en jaagde naar extern geluk en erkenning. Hoe drukker ik het kreeg en hoe “succesvoller” ik werd, hoe meer mijn oude klachten opspeelden. Naast eczeem kreeg ik ook andere problemen; ik ging twee keer per week naar de masseur, omdat al mijn spieren strak stonden. Ook kon ik steeds slechter in slaap komen.
Toen kwam ik bij een acupuncturist terecht. Na drie sessies vroeg ze me of ik eigenlijk wel kon ontspannen. Natuurlijk kon ik dat. Zo kon ik in het weekend lekker een biertje drinken met vrienden en wist ik op zondag altijd lekker rustig aan te doen door (al dan niet met een kater) op de bank te liggen. Dat was toch prima ontspanning? Ze vertelde me dat dit geen ontspanning was en wilde iets anders proberen tijdens deze acupunctuursessie. Het was tijd voor mijn eerste ademoefening.

Ik kreeg een koptelefoon op en moest luisteren naar een zachte stem van een dame die me een ritme van ademhaling liet volgen, rustig in, nog langzamer uit en nogmaals. Na een minuut of 4 raakte ik compleet in paniek. Ik dacht dat ik dood ging! Heel mijn lichaam werd heet, ik kreeg tintelingen vanaf m’n tenen die helemaal richting mijn hart trokken en dacht dat ik een hartaanval zou krijgen. Ik riep om hulp en de dame stelde me gerust. Ik kreeg geen hartaanval, maar dit was gewoon de eerste keer dat ik échte ontspanning ervaarde. Dit was ik zo niet gewend dat ik compleet in paniek schoot. Eigenlijk was het een reactie waar mijn lijf al maanden naar opzoek was.

Dezelfde periode was ik ook aan een traject begonnen om mijn business nog succesvoller te maken. Op dag één werd het voor mij gelijk duidelijk: als ik wil dat het met mijn bedrijf goed gaat, dan dient het ook goed te gaan met mij op persoonlijk vlak. De tweede dag van dit traject kwam wederom ademwerk voorbij als oefening. Dit keer gingen we echt een lange oefening van een uur doen, waarna ik me echt als herboren voelde. Ik voelde dat ik heel de wereld weer aan kon.

Die nacht sliep ik eindelijk weer als een baby en voelde me ‘s ochtends als herboren. Twee dagen later werden ook mijn klachten ook nog eens minder, wat me ergens wakker schudde. Ik wist nu hoe het was om vanuit de stress modus in een ontspannen modus te raken en dat opende een hele nieuwe wereld voor mij. Ik wist op welk gebied ik winst kon halen om mijn gezondheid positief te beïnvloeden. Buiten dat dit gebeurde op lichamelijk niveau, wist ik dus ook dat er veranderingen zouden moeten komen op zakelijk gebied om de stress en onrust beter te managen.

''Ik kreeg geen hartaanval, maar dit was gewoon de eerste keer dat ik échte ontspanning ervaarde.''

Tijdens het traject leerde ik ook visualiseren en mediteren en wist na een aantal oefeningen dat het pad wat ik op dat moment bewandelde, niet hetgeen was waarmee ik oud en gelukkig zou worden. Ik wist dat als ik op dat moment niks zou veranderen, ik de rest van mijn leven in hetzelfde rondje zou blijven lopen en vast zou zitten in de ratrace. Ik besloot aan het eind van het jaar dat ik afscheid ging nemen van mijn bedrijf en mij volledig wilde onderdompelen in de wereld van ademhaling, meditatie en bewustwording, met als eerste doel zelfheling en daarna het doorgeven aan anderen.

Na de verkoop van mijn bedrijf besloot ik op wereldreis te gaan richting het Oosten, waar ze een stuk verder zijn in deze wijsheid dan hier in het Westen. Mijn reis begon op Koh Phagnan, Thailand, waar ik mijn eerste ademcoach opleiding deed. Op het eiland leerde ik vervolgens veel mensen kennen met veel kennis over verschillende zaken. Ik kwam in contact met de founders van Somabreath, een combinatie van ademwerk uit het yoga (Pranayama) in combinatie met hypnosetechnieken en meditatie. Het verhaal achter deze technieken is dat Niraj (de founder) zichzelf met behulp van deze technieken van drie verschillende auto-immuunziektes heeft genezen.

Tijdens deze reis moest ik ver van mijn oude omgeving af, veel dingen loslaten waarin ik altijd geloofd heb en open staan voor een heel ander leven dan dat ik tot dan toe gewend was. Soms moeten we even afstand nemen om weer nieuwe dingen te kunnen omarmen.

Naast dat ik veel leerde op het gebied van ademhaling raakte ik ook bevriend met een jongen die veel met de genezing op het gebied van frequenties deed. Ik leerde over de helende werking van geluid. Alles heeft een trilling en zo ook geluid. Deze wijsheid heb ik proberen mee te nemen in de technieken die ik nu naast de verschillende ademtechnieken toepas. Zo werk ik met frequenties van stemvorken op het lichaam.

Na Thailand ben ik naar India gegaan waar ik in een andere vorm weer veel van hetzelfde tegenkwam. Een ontmoeting met een Russische man op het vliegveld in India bracht me uiteindelijk bij zijn leraar, een Baba van 110 jaar oud in de bergen boven Rishikesh. Hier heb ik een aantal dagen doorgebracht waarin ik leerde over de kracht van een kleine community, focus zonder afleiding, meditatie en de kracht van bidden en zang in groepsvorm. De Russische man gaf mij als opdracht mee om na dit bezoek door de bergen van India naar Nepal te trekken, om iets te doen wat buiten mijn comfortzone lag. Wat ik vooral tijdens dit stuk van mijn reis leerde was het opgeven van controle en het hebben van vertrouwen. Het waren vaak heftige ritjes met regelmatig een bijna-doodervaring. Het doen van dingen buiten je comfortzone helpt bij het leren wat overgave is en bij het opgeven van controle. Na deze soms helse tocht kwam ik aan in Nepal en ben ik naar het Kopan klooster in Kathmandu gegaan. Ik leerde mediteren en over het Boeddhisme en sloot af met vier dagen volledige stilte, waarin ik vooral heel veel over mezelf leerde. Een hele mooie ervaring.

Ik sloot mijn reis af in opeenvolgend Thailand, Bali en Ibiza, alwaar ik in totaal nog drie maanden bezig ben geweest met ademwerk met verschillende leraren en goeroes, waarna ik in Nederland nog een specifieke ademcoachopleiding heb gedaan bij Kasper van der Meulen.

Elke dag blijf ik leren en ontwikkelen en dat gun ik jou ook.
Ik heb de lessen van mijn reis en verschillende leraren, in combinatie met alle technieken en tools plus de wetenschap die al aanwezig is op het gebied van ademhaling gecombineerd tot mijn eigen RESET methodiek. Een combinatie van ademhaling, meditatie, release en reflectie technieken om jou fysiek, mentaal en emotioneel weer in de beste staat van je leven te brengen.

Ik weet inmiddels wat daadwerkelijke ontspanning is, hoe belangrijk dit is in je dagelijks leven en welke negatieve invloed stress en verkeerd ademen op je lichaam, geest en dus op je kwaliteit van leven heeft. Ook ik weet hoe wij er met behulp van ademsessies, -coaching en nog meer tools voor kunnen zorgen dat jij de grip op jouw leven weer terugkrijgt. Zie het als een Reset, waarna je een leven met minder stress, meer ontspanning, meer bewustzijn en simpelweg meer levensvreugde zal ervaren.

Mocht je na het lezen van mijn verhaal, je eigen verhaal ook een upgrade willen geven, maar weet je nog niet hoe? Laat mij je helpen. Bekijk welke van mijn coachtrajecten bij jou past of neem Contact met me op voor persoonlijk advies.

Ruud

Assessment

45 minuten durend adem assessment

Ervaar hoe je met kleine aanpassingen jouw gezondheid positief kunt beïnvloeden.
Meer kennis en controle over jouw ademhaling

2 Maanden traject

10 Sessies van elk 2 uur intensieve samenwerking

Ga voor meer ademruimte in jouw leven en ervaar meer rust in je hoofd en lijf, scherpere focus op de dingen die er toe doen en meer plezier in je dag.

Ruud
50%

Vul hieronder je informatie in en ontvang direct mijn twee beste ademtechnieken.

Ruud van de Wiel draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders